Thursday 24 October 2013

Salata de alge cu somon

Ingrediente:

50-70 g alge marine uscate
1 morcov mare
150 g somon afumat
2 lg ulei de masline
2 le ulei de susan (sau tot de masline)
3-4 catei de usturoi
seminte de susan
sare, piper

Mod de preparare:
 

 
 Algele uscate se gasesc in magazinele naturiste, plafar sau in magazinele cu specific asiatic. Lasam algele la inmuiat in apa calduta pt cca 30 min. Scurgem apa si le clatim in cateva ape. Le punem la calit intr-o tigaie antiaderenta cu 2 lg de ulei de masline si morcovul taiat fasii subtiri. Amestecam din cand in cand pt cca 5 minute. Punem usturoiul pisat amestecat cu 2-3 lg de apa si putina sare, punem si piper, uleiul de susan si omogenizam. Punem in bol si presaram seminte de susan deasupra.  Servim cu orez sau fara…




No comments:

Post a Comment