Thursday 24 October 2013

Zacusca de gogosari cu morcovi

Ingrediente:

1,5 kg morcovi
1 kg vinete
50 gogosari
500 g ceapa
2 kg rosii
1/2 l ulei
sare
piper boabe
2 foi de dafin


Mod de preparare:

Se pun la copt gogosarii si vinetele, se scot intr-un vas si se presara cu sare. Gogosarii se curate de pielita, se scot semintele si se trec prin masina de tocat. Vinetele se scurg si se toaca putin. Intr-o cratita incapatoare se incinge uleiul si se pun la calit morcovul trecut prin razatoare si ceapa trecuta prin masina de tocat. Dupa ce s-au inmuiat putin, se adauga gogosarii, vinetele, rosiile fara pielita, sare, piper si foile de dafin. Se adauga si ciuperci daca va place zacusca cu ciuperci. Se fierb aproximativ 40 minute, amestecand mereu, pana ce zacusca scade. Se pune zacusca in borcane, se astupa cu capace si se intorc cu gura in jos. Se lasa sa se raceasca asa si apoi se pun in camara.


 


No comments:

Post a Comment