3 hot dog, 500 g fasole neagra, uscata, 2-3 cepe, 2 morcovi, 500 gr. rosii , 1 legatura de patrunjel, 1 legatura de marar, sare, ulei, boia dulce de ardei, piper
Mod de preparare:
Fasolea uscata, pentru a fierbe mai repede, se lasa in apa de seara pana dimineata. Se pune la fiert, iar dupa ce a fiert se scurge apa. Fasolea se fierbe cu un cmorcovi si o ceapa pentru a-i da gust. Separat se caleste ceapa, morcovii, se toaca marunt si se calesc in ulei incins, se adauga sare, piper, boia de ardei dulce, patrunjelul tocat fin. Dupa ce ceapa s-a rumenit, se adauga rosiile decojite si tocate marunt. Se mai lasa 5-10 minute sa fiarba. Dupa ce s-au fiert morcovii, se adauga amesteca cu fasolea fiarta scursa de apa. Dupa ce totul a fiert bine (5-10 min) potriviti de sare, daca mai este cazul mai adaugati si o jumatate de pahar de apa, asta daca sosul a scazut prea mult. Separat se fierb 4 -5 hot dog care se taie pe lung in 2-3 fasii. Acestia se aseaza peste mancarea de fasole ca si cum ar fi viermi.
No comments:
Post a Comment