Friday, 11 October 2013

Salam de biscuiti dat prin nuca de cocos

Ingrediente:


1/2 kg biscuiti
300 g nuci
25 ml esenta rom
170 ml apa
50 g cacao
zahar vanilat, coaja de portocala, un varf cutit sare
nuca de cocos

Mod de preparare:

Biscuitii se pun intr-o punga de plastic si se sfarama, de marimea unei alune. Nucile se pun pe o tava si se tin 5-10 minute in cuptor, apoi se pun intr-o punga de plastic si se sfarama cu sucitorul. Apa, un varf de cutit de sare si zaharul se pun pe foc, intr-o cratita de 3 l, pana cand se topeste zaharul. Apoi se ia de pe foc si se  coaja de portocale. Se adauga nucile, biscuitii, cacaua. Se amesteca cu grija compozitia de salam de biscuiti, prin rasturnare.
Se ia o foaie de plastic si se aranjeaza pe ea cateva linguri din compozitia de salam de biscuiti. Se ruleaza apoi foaia si se preseaza, astfel incat ingredientele sa se lipeasca intre ele. Salamul de biscuiti astfel format se pune in frigider pentru cateva ore, apoi se poate taia in felii. Salamul de biscuiti se da prin nuca de cocos.
 

 


No comments:

Post a Comment