1 kg prune
400-600 g zahar (in functie de cat de dulci sunt fructele)
100 ml apa
1 bat scortisoara
sucul de la 1 lamaie
praful de la 1/2 aspirina -optional
100 g nuci tocate mai mare
Mod de preparare:
Spalam si curatam prunele de samburi si codite. Le punem intr-o cratita,
le acoperim cu zahar si le lasam cateva ore sa lase sirop. Adaugam 100
ml apa si scortisoara, apoi le punem la fiert. Fierbem gemul la început la foc mare, apoi la foc potrivit. Amestecam cu
o lingura de lemn sa nu se prinda de cratita, mai ales pe fundul
acesteia. Luam spuma de cate ori este nevoie. Adaugam sucul de lamaie si
continuam sa amestecam. Lasam sa fiarba pana incepe sa se lege gemul. In acest moment adaugam
nucile. Lasam sa fiarba impreuna pana se leaga gemul bine. Il punem
fierbinte in borcanele sterilizate si tinute in cuptor la 100°C.
Preasaram putina aspirina (cu rolul de a conserva cat mai bine), apoi le
inchidem ermetic.
No comments:
Post a Comment