- 12 kg de rosii
- 12 lingurite cu varf de sare
- 12 lingurite de zahar
Mod de preparare:
Spalati rosiile si crestati-le, doar putin la coaja, in varf, apoi puneti-le pe rand la oparit in apa clocotita cam 1-2 minute. Dupa ce s-au racorit, curatati pielita si la cotor, acolo, daca sunt mai micute le lasati intregi, daca sunt mai mari le puteti taia in bucati. Puneti-le pe toate intr-o oala, la foc mic, pana lasa zeama. Puteti pune sub oala o placa de fonta sau o tabla mai groasa, ca sa nu se prinda. Adaugati sarea, zaharul si condimentele si fierbeti-le vreo 30 de minute. Intre timp, pregatiti o cratita in care puneti un prosop de bucatarie, borcanele curate si uscate, apoi apa, pe langa borcane, si asezati-o la incins, la foc foarte mic, pana se infierbanta borcanele. Cu un polonic umpleti-le bine cu rosii si sucul lasat, apoi strangeti foarte bine capacele, luand fiecare borcan in mana, cu un stergar uscat. Dupa ce le-ati strans bine duceti-le pe rand la sterilizat. Lasati-le la sterilizat pana a doua zi si sunt gata de pus in camara.
No comments:
Post a Comment