Ingrediente:
8 - 10 mere
1 cana zahar
4-5 cani apa
un varf de sare
0,5 betisor scortisoara.
Mod de preparare:
Spala merele, apoi curata-le de coaja, codite si samburi. Taie-le in sferturi sau cat de marunt vrei. Intr-o cratita pune apa, zaharul, sarea si scortisoara. Aseaza cratita pe foc si las-o sa dea in clocot. Adauga merele, acopera oala cu un capac si lasa-le sa fiarba la foc mai mic, pana cand merele se inmoaie.Cu ajutorul unei furculite intoarce merele pe o parte si pe cealalta, astfel incat sa fie patrunse de aroma peste tot. Ia cratita de pe foc si lasa compotul sa se raceasca.
Daca nu il servesti imediat, dupa ce se raceste il poti pune in
borcane, pe care sa le acoperi cu capace care se inchid ermetic. Dupa
aceea le poti da la camara .
No comments:
Post a Comment