Tuesday, 4 August 2015

Friptura de porc in vin

Ingrediente:

carne de porc
ulei de masline/ vegetal
catei de usturoi taiati pe jumatate
sare
piper proaspat macinat
cateva boabe de piper
catve crengute de cimbrisor / cimbru
o crenguta rozmarin
sare
piper
boia de ardei dulce
200 ml vin alb

Mod de preparare:

Punem intr-un vas termorezistent uleiul, apoi carnea condimentata cu sare, piper si boia de ardei dulce. Uleiul trebuie sa fie in vas pana la limita superioara a bucatilor de carne, fara sa le acopere. Adaugam usturoiul, boabele de piper si verdeturile, apoi turnam vinul.Acoperim cu o folie de staniol si punem vasul in cuptorul preancalzit la 200°C pentru 40 minute. Dupa acest interval scoatem folia si lasam sa se rumeneasca pe ambele parti. Cand a scazut lichidul si friptura s-a rumenit uniform, putem spune ca este gata. Servim friptura de porc calda, proaspat scoasa din cuptor, insotita de garnitura si salata.




No comments:

Post a Comment