Tuesday 11 August 2015

Tort de morcovi

Ingrediente:

3-4 morcovi rasi
180 ml ulei
250 g zahar
250 g faina
esenta de vanilie
o lingurita nucsoara
4 oua
un plic praf de copt
2 lingurite scortisoara
120 g nuci macinate

Pentru servit

ciocolata
50 ml frisca lichida

Mod de preparare:

Ouale si zaharul se mixeaza, se adauga esenta de vanilie, nucsoara, scortisoara si uleiul. Se amesteca faina cu praful de copt si se adauga mixand. Se pun morcovii rasi si nucile maruntite. Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina o forma de copt, se toarna aluatul si se coace 30-40 minute. Se lasa apoi la racit. Pentru glazura se topeste ciocolata rupta bucati la foc mic si se amesteca cu frisca fierbinte. Se aseaza totul pe gratar si se acopera cu glazura. Se lasa doua ore la rece. Pofta buna!









No comments:

Post a Comment