Thursday 13 August 2015

Cupcakes cu gem de zmeura

Ingrediente:

175 g de unt moale
350 g zahar
1 lingurita extract de vanilie
5 oua, la 4 din ele galbenusurile separate de albusuri
175 g faina
1 lingurita praf de copt
150 ml lapte
3 lingurite gem de zmeura
85 g fulgi de nuca de cocos
colorant alimentar roz
ombonele pentru decor

Mod de prepare:

Se incinge cuptorul la 180 grde C si se tapeteaza cu discuri o tava de copt cu 12 forme de briose. Intr-un bol inalt, mixeaza cu telul untul, 175 g zahar si extractul de vanilie, pana obtii o compozitie pufoasa si lejera. Adauga oul intreg urmat de 4 galbenusuri, inainte de a incorpora faina, praful de copt si laptele, amestecand totul pentru a se omogeniza. Imparte doua treimi din amestec in cele 12 forme, apoi pune peste fiecare o lingurita de gem. Deasupra imparte restul de amestec. uniformizeaza stratul superior cu un deget umed, astfel incat sa nu fie vizibil nici un pic de gem. Se ad tava la cuptor pentru 18-22 de minute, pana ce o scobitoare introdusa in mijlocul brioselor iese curata, apoi sa te ajute sa scoti tava. Lasa-le sa se raceasca suficient cat sa le poti lua in mana, apoi transfera-le pe o tava subtire de copt. Micsoreaza intensitatea cuptorului la 110 grade C. Intr-un bol mare, curat, bate cu telul cele 4 albusuri pana se intaresc si continua sa faci in timp ce adaugi treptat restul de 175 g zahar. Incorporeaza nuca de cocos si pune putin colorant alimentar roz -daca le faci pt fetita, iar albastru pentru baietei.  Deasupra fiecarei prajituri o lingura din acest amestec. Se dau la cuptor 30 de minute pana cand exteriorul de bezea devine crocant. Se pun bombonele colorate.  Pofta buna!



No comments:

Post a Comment