- 4.5kg rosii (coapte si cu mai multa pulpa)
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri sare de mare
- ½ lingurita acid citric
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 180C. Spala si taie rosiile in sferturi.
Amesteca rosiile cu uleiul de masline si pune-le intr-o oala mare pe
foc mic. Gateste-le pana cand rosiile se inmoaie si pielita lor incepe
sa se desprinda de pe pulpa.
Paseaza rosiile gatite cu un robot de bucatarie, apoi strecoara totul
printr-o sita deasa, astfel incat sa separi semintele si cojile de
pulpa. Condimenteaza pasta obtinuta cu sare si acid citric. Amesteca
bine.
Imparte pulpa de rosii in doua tavi de copt mari si intinde-o uniform
pe suprafata tavii. Pune tavile in cuptorul incins si coace pulpa pana
cand se reduce la consistenta unei paste groase.
E nevoie sa verifici tavile la fiecare 30 de minute, sa amesteci in
pulpa intinsa in ele si sa le schimbi locul in cuptor, astfel incat
pulpa sa se reduca in acelasi timp uniform. La un moment dat, cand pasta
se reduce in volum, poti muta continutul intr-o singura tava.
Pasta de tomate este gata in momentul in care amestecul din tava este
lucios, are culoare caramiziu inchis si s-a redus mai mult de jumatate.
Asta se va intampla in decurs de 3-4 ore, dar timpul de pregatire
depinde si de cat de zemose sunt rosiile pe care le folosesti.
Pune pasta de tomate in borcane cu capac pe care sa le fierbi timp de
15 minute in apa clocotita, pe foc mic, pentru sterilizare.
Daca nu vrei sa adopti aceasta metoda de conservare, poti congela pasta
de tomate racita sau o poti pastra in frigider adaugand o pelicula de
ulei de masline la suprafata ei. Va putea fi folosita pana la 3-4
saptamani.
No comments:
Post a Comment