Friday, 7 August 2015

Prajitura cu branza

Ingrediente:

pentru aluat:

400 g unt
200 g zahar
600 g faina
un ou

Pentru umplutura:

1,5 kg branza de vaci
300 g zahar
2 pere din compot
150 g smantana
coaja unei lamai
100 g faina
5 oua
5 galbenusuri

Mod de preparare:

Pentru aluat, se freaca zaharul cu untul pana se topeste zaharul. Se pune faina si se amesteca bine, apoi din aluat se opreste o treime, iar restul se da la frigider. Pentru a face frimiturile care se pun pe deasupra, peste aluatul oparit se pune oul, se amesteca si se da la frigider o ora. Intr-o tava cu pereti detasabili tapetata cu hartie se pune aluatul mare de la rece. Se inteapa cu furculita si se lasa la cuptor pentru 12-15 minute. Se lasa apoi la racit. Pentru umplutura, se amesteca  mai intai jumatate din cantitatea de branza cu jumatate din cantitatea de zahar. Se adauga restul branzei si coaja rasa de lamaie, ouale, galbenusurile si zaharul ramas. Se adauga smantana si faina si se amesteca bine. Perele se taie cubulete. Crema de branza se toarna peste aluatul copt si se adauga perele. Treimea din aluat oprita se da prin razatoare si se presara pe deasupra. Se scoate din cuptor din cuptor si se lasa sa se raceasca in tava. Se scoate apoi din tava, se taie si se serveste.















No comments:

Post a Comment