Ingrediente:
pt pandispan
10 oua
10 linguri zahar
(250 gr.zahar)
10 linguri faina(300 gr.faina)
3 linguri cacao
1 plic zahar vanilat
sirop zahar ars:
8 linguri de zahăr
2 căni de apă
1 plic zahăr vanilat
o fiolă de esenţă de rom
pentru crema:
lapte
doua plicuri crema de vanilie
fineti
ciocolata
Mod de preparare:
Se iau 2 boluri in care separam ouale albusul in unu, galbenusul in altul. Galebenusurile
le amestecam cu o lingura de lemn adaugand 5 linguri de zahar(125g)si
zaharul vanilat pina cand compozitia devine spuma.
Albusurile le
batem cu telul adaugand 5 linguri de zahar(125g) pana cand compozitia
devine tare. Adaugam galbenusurile peste albusuri amestecand continuu
pana se omogenizeaza. Peste
compozitie adaugam faina mestecand continuu pana se omogenizeaza. Apoi adaugam cacaua si omogenizam bine Punem
compozitia intr-o tava tapetata cu foaie de copt. Bagam tava la cuptor la foc mediu 40 minute. Dupa ce pandispanul este gata asteptam sa se raceasca si il taiem in doua. Intre timp facem siropul de zahar ars. Se pune zahărul într-o crăticioară pe foc şi se amestecă continuu până
acesta devine lichid. Trebuie avut grijă să nu se ardă sau să se
caramelizeze şi nici să facă bule.Când acesta s-a topit frumos se toarnă o cană de apă, stingându-se tot acest zahăr fierbinte. Se trage de pe flacăra aragazului şi se mai toarnă o cană de apă. Se
amestecă bine până se dizolvă totul şi devine un lichid clar. Se adaugă apoi zahărul vanilat şi esenţa de rom. Când e rece se poate lucra cu el pentru însiroparea blatului de caco. Intre timp facem crema de vanilie conform instructiunilor de pe ambalaj. Jumatate de blat il ungem cu fineti. Punem la mijloc jumatate din crema de vanilie, adaugam blatul. Cealalta jumatate o punem deasupra blatului. Radem ciocolata deasupra si o lasam la frigider o ora. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment