Sunday, 23 August 2015

Clatite cu nuci si casise

Ingrediente:

500 ml lapte
3 oua
300 g faina
50 g ulei
50 g zahar
1 praf de sare

pentru umplutura:

500 g nuci maruntite
200 g zahar
6 caise
50 g unt
2 linguri zahar pudra

Mod de preparare:

Pentru clatite, bati ouale cu zaharul si sarea. Adaugi, treptat, faina si amesteci continuu pana dispar cocoloasele. La final torni laptele, putin cate putin si uleiul. Pui o tigaie pe foc si iei aproximativ jumatate de polonic din compozitie. Intinzi aluatul uniform si-l coci la foc mediu, pe ambele parti. Amesteci nucile maruntite cu zaharul si caisele spalate in prealabil  si taiate cubulete. . Cand clatitele sunt gata, le umpli cu aceasta comozitie. Le asezi pe toate intr-o tava tapetata cu unt, iar deasupra mai pui cateva cubulete de unt. Dai tava la cuptorul preincalzit 20 de minute. Cand clatitele s-au mai racit, le presari cu zahar pudra.












No comments:

Post a Comment