Ingrediente:
200 g unt
140 g zahar
4 oua mari
2 linguri cacao
50 ml prosecco sau orice alt vin spumant
1 varf cutit generos cu sare de mare
250 g ciocolata neagra, 70% cacao
140 g biscuiti
100 g migdale decojite, maruntite grosier
75 g nuci
75 g nuci de macademia
140 g mix de smochine, prune si merisoare tocate
Mod de preparare:
Amesteca untul si zaharul cu mixerul pana obtii o crema afanata. Adaugi ouale pe rand, batand bine compozitia inainte de a-l pune pe urmatorul. Nu te ingrijora daca amestecul se taie, se va inchega din nou cand adaugi celelalte ingrediente, incorporeaza pudra de cacao, presecco si sarea de mare. Pune ciocolata intr-un bol termorezistent asezat deasupra unei oale cu apa clocotita (bain/marie) si stinge focul. Las-o sa se topeasca usor, amestecand din cand in cand pana devine cremoasa. Pune bolul departe pentru a se raci, aproximativ 5 minute, incorporeaza ciocolata in amestecul de ou. Adauga biscuitii, toate tipurile de nuci si fructele uscate. Intinde o folie alimentara in strat dublu pe o suprafata curata, pe care ai sters-o in prealabil cu o carpa umeda. Cu ajutorul unei linguri transfera compozitia pe partea centrala a foliei- trebuie sa creezi o forma de salam. Dupa ce l-ai acoperit complet, apuca folia de capete si rasuceste salamul ca si cand ar fi un sucitor, pentru a strange si mai tare invelisul. Innoada capetele si pune compozitia la frigider cel putin 8 ore, Inainte de a servi, dezveleste salamul de biscuiti si pune-l intre biscuiti populari,formand un fel de triunghi, preseaza putin. Se inveleste in folie si se mai lasa 2 ore la frigider. Aseaza-l pe un tocator in mijlocul mesei si taie felii groase. Pastreaza restul salamului la rece. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment