Tuesday, 4 August 2015

Ciorba de perisoare cu leustean

Ingrediente:

3 morcovi
1 radacina patrunjel
1  telina 3 ceape mici
30 ml ulei
2 ardei verzi
2 adrei rosii
2 rosii
1 l bors de casa
1 lingura sare
1 lingura vegeta 

pentru perisoare:

700 gr carne tocata de doua ori
1 ceapa medie
120 gr orez cu bob lung
1 lingurita sare
1 lingurita piper
1 lingura faina
10 fire patrunjel
2 oua

Mod de preparare:



Toate zarzavaturile se curata si se dau pe razatoarea mare. Se pun la calit in ulei intr-o oala mare. Se toaca marunt din cutit ardeiul si rosiile si se adauga si ele in supa. Se fierbe totul cu capac cca 45 minute.
Cat timp fierbe supa faceti perisoarele tinand cont de urmatoarele:
- carnea tocata e bine sa fie fara multa grasime.
- carnea se trece de doua ori prin masina de carne, trebuie sa fie foarte fina.
- orezul pe care-l folositi sa fie perfect uscat; il puteti pune direct din punga sau daca obisnuiti sa-l spalati, il asezati intr-o strecuratoare la loc caldut si-l lasati sa se ususce perfect; e unul din secrete pentru ca perisoarele sa nu se imprastie in oala.
Ceapa se da si ea prin masina de carne sau o dati pe razatoarea mica. Patrunjelul se toaca marunt. Intr-un bol amestecam toate ingredientele pentru perisoare si framantam bine. Cu mainile tot timpul umede formam perisoare de dimensiunea unei nuci. Punem pune perisoarele, una cate una intr-o alta oala, avand grija sa le asezam pe toata suprafat oalei, nu le inghesuiti intr-un loc. Lasati la fiert la foc mediu cca 10 minute. Perisoarele fierte vor urca la suprafata. Cat timp fierb perisoarele spumati supa. Dupa 10 minute, stingeti focul, puneti capacul la oala si lasati sa se raceasca perisoarele. Cand s-a racorit  luati perisoarele intr-un bol cu grija. Punem perisoarele in oala cu legumele, adaugam borsul si mai lasam sa fiarba  aproximativ 10  minute.  Potrivim gustul cu sare si piper. Punem leustean tocat si o legatura in oala pentru a-i da  gust. Pofta buna!












No comments:

Post a Comment