Ingrediente:
85 g ciocolata neagra
25 g cacao pudra
1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
100 g zahar
50 g zahar brun
1/2 lingurita cafea macinata
1 lingurita extract de vanilie
2 linguri lapte batut
1 ou
100 g maioneza
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 180 grade C. Intr-o cratita mica, toarna apa cat sa umplii o treime din ea. Da apa in clocot, apoi pune cratita deoparte. Pune ciocolata maruntita intr-un bol care sa incapa in cratita, sprijinindu-se pe marginile ei si neatingand apa- bain-marie. Aseaza-l astfel si lasa ciocolata sa se topeasca incet timp de cateva minute. Scoate bolul din cratita si lasa-l sa se racoreasca putin. Intre timp, unge cu un strop de ulei o forma de prajitura, cu latura de 19 cm si adancimea de 5 cm. Tapeteaz-o cu hartie de copt. Amesteca faina, pudra de cacao si bicarbonatul de sodiu. Cu ajutorul unei linguri de lemn amesteca ambele tipuri de zahar in ciocolata racita, adaugand totodata cafeaua, vanilia si laptele batut. Toarna si o lingura de apa calda. Sparge oul si adauga/l in compozitie, apoi pune maioneza si continua sa amesteci pana obtii un amestec cremos si lucios. Folosind o spatula, incorporeaza treptat mixul de faina si cacao facut anterior, fara sa amesteci excesiv. Toarna compozitia in forma si uniformizeaz-o usor, avand grija mai ales la colturi. Da-o la cuptor 30 de minute. Daca introduci o scobitoare in interiorul ei, ar trebui sa iasa cu doar cateva frimituri umede. In cazul in care coci prajitura prea mult risti s ao usuci. Las-o in tava pana este complet rece, apoi se dezlipeste marginiile cu ajutorul unui cutit cu lama rotunda, pune-o pe pun tocator, indeparteaza hartia de copt si tai-o . Pofta buna!
No comments:
Post a Comment