Monday, 4 February 2013

Diplomat delicios

Ingrediente:

4 pliculete gelatina
1 cutie compot ananas
1 cutie cokteli de fructe
1 portocala
3 oua
250 gr zahar
1/2 kg frisca la tub

Mod de preparare:

Se pune gelatina la inmuiat cu zeama de la compot si coktail si se lasa sa se intareasca.  Gelatina, galbenusurile si zaharul se pun la foc mic pana se face ca o ciulama. Albusurile se bat spuma cu putina sare. Separat se bate frisca iar jumatate de cantitate se opreste pentrut ornat. Cealalta jumatate se amesteca cu albusurile spuma si cu gelatina calduta (atentie, gelatina sa fie calduta pentru ca altfel nu se va omogeniza). Peste aceasta compozitie se adauga portocala taiata cubulete ananasul din compot si fructele din coktail. Compozitia rezultata se rastoarna intr-o forma rotunda  de 3 kg.   Se lasa la frigider pana se intareste, apoi se rastoarna pe platou si se orneaza cu frisca ramasa si fructe: portocale, kiwi, ananas, capsuni, piersici, flori decor etc.





No comments:

Post a Comment