4 pliculete gelatina
1 cutie compot ananas
1 cutie cokteli de fructe
1 portocala
3 oua
250 gr zahar
1/2 kg frisca la tub
Mod de preparare:
Se pune gelatina la inmuiat cu zeama de la compot si coktail si se lasa
sa se intareasca. Gelatina, galbenusurile si zaharul se pun la foc mic pana se
face ca o ciulama. Albusurile se bat spuma cu putina sare. Separat se
bate frisca iar jumatate de cantitate se opreste pentrut ornat. Cealalta
jumatate se amesteca cu albusurile spuma si cu gelatina calduta
(atentie, gelatina sa fie calduta pentru ca altfel nu se va omogeniza).
Peste aceasta compozitie se adauga portocala taiata cubulete ananasul
din compot si fructele din coktail. Compozitia rezultata se rastoarna
intr-o forma rotunda de 3 kg.
Se lasa la frigider pana se intareste, apoi se rastoarna pe platou si se
orneaza cu frisca ramasa si fructe: portocale, kiwi, ananas, capsuni,
piersici, flori decor etc.
No comments:
Post a Comment