budinca de vanilie
2 galbenusuri
1 lingura amidon
100 g zahar
200 ml lapte
2 plicuri zahar vanilat
1 plic gelatina alimentara
200 g capsuni
200 ml frisca lichida
1 folie cu piscoturi
lapte pt inmuiat piscoturile
Mod de preparare:
Galbenusurile se freaca bine galbenusurile ca zaharul, zaharul
vanilat ,amidonul ,laptele si se pun pe foc mic, intr-o
craticioara. Amestecam continuu ,pana se leaga si obtinem o budinca. Gelatina ose pune la hidratat in 3-4 lingurite cu lapte, cateva minute, dupa care o dizolvam pe baie de abur. In budinca calda se adauga gelatina. Compozitia se omogenizeaza bine si se lasa la racit. Capsunile (10-12 capsuni) se spala bine si se taie felii cat mai subtiri. Restul capsunilor se impart in jumatate astfel: jumatate din capsuni se pastreaza pentru interior, jumatate se fac pireu cu robotul. Intr-o tava de chec punem folie transparenta, pe care o udam la exterior, ca sa se lipeasca de peretii tavii. Pe folie se aseaaza dupa plac feliile de capsuni. Pireul de capsuni se adauga in budinca racita. Adaugam peste frisca budinca obtinuta si amestecam, incet, de jos in sus, pana la omogenizarea perfecta. Peste capsunile aranjate frumos pe folie, punem cu grija jumate din
crema de frisca, apasam usor sa iasa aerul ,nivelam ,punem bucatile de
capsuni, cealalta jumatate de crema,iar peste,piscoturile,pe care le
inmuiem in lapte. Acoperim bine cu folie si bagam prajitura la frigider,pentru cel putin 4-5 ore.
Se scoate forma din frigider, se indeparteaza folia, se aseaza un platou
dreptunghiular peste piscoturi, se intoarce tava si se inlatura folia. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment