Ingrediente:
jumătate de cub de drojdie
cinci linguri cu vârf de zahăr
350 ml de lapte
trei ouă
esenţă de vanilie
şi un plic de zahăr
vanilat
700 g făină
coaja rasă de la o lămâie
400 ml ulei pentru
prăjit
pentru decor:
ciocolata
bomboane colorate
Mod de preparare:
se pune drojdia la înmuiat cu puţin zahăr. Se separă
gălbenuşurile de albuşuri şi se bat pe rând. Se încălzeşte laptele
foarte puţin, împreună cu zahărul. Apoi se face aluatul amestecând
făina, drojdia, gălbenuşurile şi laptele turnat uşor, până se
încorporează. La final, se adaugă albuşurile, esenţa de vanilie şi două linguri de
ulei şi se frământă uşor. Se lasă la dospit o jumătate de oră, până îşi
dublează volumul. Se taie apoi câte o bucată, se întinde, se decupează
din ea cerculeţe cu paharul, iar în mijloc, găuri, cu un dop de la o
sticlă de plastic. Se rumenesc pe ambele părţi, apoi se scot pe serveţele, ca să se
absoarbă surplusul de ulei. Dupa ce au fost trecute prin ciocolata gogosile se orneaza cu bombonele colorate.
No comments:
Post a Comment