Monday, 11 February 2013

Gogosi americane

Ingrediente:
 
 jumătate de cub de drojdie
cinci linguri cu vârf de zahăr
350 ml de lapte
 trei ouă
 esenţă de vanilie
 şi un plic de zahăr vanilat
 700 g făină
 coaja rasă de la o lămâie
 400 ml ulei pentru prăjit
 
 pentru decor:
 
 ciocolata
bomboane colorate

Mod de preparare:
 
 se pune drojdia la înmuiat cu puţin zahăr. Se separă gălbenuşurile de albuşuri şi se bat pe rând. Se încălzeşte laptele foarte puţin, împreună cu zahărul. Apoi se face aluatul amestecând făina, drojdia, gălbenuşurile şi laptele turnat uşor, până se încorporează. La final, se adaugă albuşurile, esenţa de vanilie şi două linguri de ulei şi se frământă uşor. Se lasă la dospit o jumătate de oră, până îşi dublează volumul. Se taie apoi câte o bucată, se întinde, se decupează din ea cerculeţe cu paharul, iar în mijloc, găuri, cu un dop de la o sticlă de plastic. Se rumenesc pe ambele părţi, apoi se scot pe serveţele, ca să se absoarbă surplusul de ulei. Dupa ce au fost trecute prin ciocolata gogosile se orneaza cu bombonele colorate.
 
 
 


No comments:

Post a Comment