Monday 4 February 2013

Diplomat cu ciocolata

Ingrediente:

2 ciocolate cu lapte
4 linguri cacao
500 ml lapte
3 plicuri gelatina
5 oua
250 g unt
2 cani zahar
500 ml frisca
1 pachet mare piscoturi
ciocolata pt decor
frisca pt decor


Mod de preparare:
 
Pui gelatina la inmuiat conform instructiunilor si bati 200 ml frisca. Freci galbenusurile cu untul si albusurile le bati spuma cu zaharul. Pui intr-o cratita pe foc 200 ml lapte, ciocolata rupta bucati, cacaua si, dupa ce da in clocot, o iei de pe foc si adaugi galbenusurile cu untul, gelatina si amesteci bine pana se incorporeaza. La final adaugi albusurile cu frisca batute. Imbraci o forma rotunda cu folie alimentara. Torni compozitia si adaugi deasupra un rand de piscoturi inmuiate in lapte. Il dai la frigider pentru 4 ore, dupa care rastorni tortul pe platou. Decorezi cu frisca. Eu am scris "La multi ani !"cu ciocolata, insa se poate decora cu ciocolata sau fructe dupa imaginatie.
 
 
 


No comments:

Post a Comment