Sunday 3 February 2013

Inghetata Curcubeu de fructe

Ingrediente:

Ingrediente inghetata de fructe de padure:

4 oua intregi
450 g smantana de 20% grasime
125 ml frisca
250 g zahar
400 g fructe de padure

Ingrediente inghetata caramel:

200g zahar
250ml lapte
5 galbenusuri
250ml smantana pt frisca
2 linguri zahar pudra pt frisca


Ingrediente inghetata alune de padure:

175g alune de pădure
300 ml de smântână dulce grasă
300 ml de lapte integral
100 g de zahăr brun
3 gălbenuşuri


Mod de preparare:

Inghetata fructe de padure
 
Ouale intregi se mixeaza cu 200 g zahar, pana cand compozitia devine spuma. Se adauga fructele taiate, apoi se adauga smantana. Se mixeaza din nou doua minute, dupa care se pune compozitia intr-o caserola cu capac si se da la congelator 5 ore. Inghetata se scoate si se amesteca cu frisca, apoi se omogenizeaza si se da din nou la congelator 1 ora.
 
Inghetata Caramel
 
Se caramelizeaza zaharul intr-o carita si se adauga apoi 200 ml lapte, lasandu-se pe foc pana zaharul este dizolvat.  Separat se bat putin galbenusurile, se  adauga restul de lapte (50ml). Se ia de pe foc laptele cu caramel si se pun galbenusurile. Se pun din nou pe foc si  amestecand pana se ingrosa putin, apoi se lasa la racit. Se bate smantana, apoi se adauga zaharul pudra. La sfarsit se  amesteca frisca cu crema caramel. Se da la congelator.
 
 
Inghetata Alune de padure
 
Se prăjesc alunele într-o tigaie fără ulei 5 minute, până devin aurii. Se lasă la răcit. Se toacă grosier 25g din ele şi se lasă deoparte. Se încălzesc într-o cratiţă smântâna, laptele şi zahărul, până aproape de fierbere. Într-un bol se bat gălbenuşurile cu mixerul. Se toarnă puţin sos fierbinte de smântână peste ouă şi se bat în continuare. Se toarnă amestecul de ouă în cratiţa cu restul de sos de smântână şi se lasă pe foc timp de 8-10 minute, până se îngroaşă suficient şi îmbracă lingura (nu trebuie să fiarbă). Se aşază un bol mediu peste unul mai mare, plin de apă cu gheaţă. Imediat ce s-a îngroşat crema de ouă, se răstoarnă în bolul mediu. Se adaugă restul de alune. Se lasă puţin la răcit, apoi se toarnă tot amestecul într-un blender şi se mixează până se obţine o consistenţă omogenă. Se da la congelator.
 
Pentru decor:
 
Inghetata se pune in cupe, lundu-se din fiecare sortiment. Se poate decora dupa imaginatie, eu am pus coacaze, fursecuri si o frunza de menta.
         


No comments:

Post a Comment