600 - 700 g carne afumata
3 - 4 cartofi
2 morcovi
300 ml bors
o ceapa
ardei gras
50 g fasole boabe
o telina mica sau jumatate de telina mai mare
patrunjel
3 - 4 linguri bulion
2- 3 rosii
sare
piper
Mod de preparare:
Se pune carnea afumata la fiert intr-o cratita cu apa, se lasa sa fiarba cateva
clocote, iar dupa se aduna spuma formata. Se spala si se toaca legumele (morcovul, cartoful, capa, ardeiul telina, fasolea) si se
adauga in cratita cu afumatura. Se potriveste gustul cu sare si piper si se
lasa pana se fierb bine legumele. Dupa ce s-au fiert, se adauga rosiile
curatate, tocate si bulionul. Se lasa ciorba sa mai dea intr-un
clocot si se adauga borsul. Se gusta putin din ea si, daca este necesar, se mai
adauga sare si piper.
Dupa ce se ia ciorba de pe foc, se poate presara dupa preferinta pe deasupra niste patrunjel tocat fin.
No comments:
Post a Comment