Tuesday, 5 February 2013

Cozonac cu cacao si rahat

Ingrediente:

300 g faina
250 g iaurt sau lapte batut
2 oua
1 praf de copt
1 praf de sare
6 linguri de zahar
2 pliculete zahar vanilat
coaja rasa de la o lamaie
1 lingura unt pt uns forma cozonac
1 galbenus pentru uns cozonacul

pentru umplutura

50 g cacao
60 g zahar vanilat
50 g rahat

Mod de preparare:

Cerni faina intr-un vas mare cu praful de copt si praful de sare, adaugi zaharul si zaharul vanilat, ouale batute, caoja rasa de lamaie si treptat iaurtul , framantand un aluat omogen.  Din aluat se intinde o foaie de  2 cm grosime. Se presara cacaoa, zaharul pudra vanilinat si din loc in loc cate o bucatica mica de rahat,  apoi se ruleaza sub forma de sul, rasucindu-se un pic. Se pune cozonacul si se unge cu galbensul de ou batut. Apoi se introduce in cuptorul preincalzit, aproximativ 20 minute.
 
 
 
 


No comments:

Post a Comment