300 g faina
250 g iaurt sau lapte batut
2 oua
1 praf de copt
1 praf de sare
6 linguri de zahar
2 pliculete zahar vanilat
coaja rasa de la o lamaie
1 lingura unt pt uns forma cozonac
1 galbenus pentru uns cozonacul
pentru umplutura
50 g cacao
60 g zahar vanilat
50 g rahat
Mod de preparare:
Cerni faina intr-un vas mare cu praful de copt si praful de sare, adaugi zaharul si zaharul vanilat, ouale batute, caoja rasa de lamaie si treptat iaurtul , framantand un aluat omogen. Din aluat se intinde o foaie de 2 cm grosime. Se presara cacaoa, zaharul
pudra vanilinat si din loc in loc cate o bucatica mica de rahat, apoi se ruleaza sub forma de sul, rasucindu-se un pic. Se pune cozonacul si se unge cu galbensul de ou batut. Apoi se introduce in cuptorul preincalzit, aproximativ 20 minute.
No comments:
Post a Comment