6 oua
250 g zahar
200 g faina
praf de copt
caja de lamaie
esenta de rom
biscuiti
nuca de cocos
4 linguri apa
4 linguri ulei
Pentru crema:
2 budinci de vanilie
6 linguri de zahar
600 ml lapte rece
unt 100g
Pentru sirop:
o cana de apa
3 linguri de zahar
esenta de rom
pentru decor:
nuca de cocos
Mod de preparare:
Se freaca galbenusurile cu zaharul, cu mirodeniile si cu 4 linguri de apa si 4 linguri de ulei. Albusurile se bat spuma. Cand sunt batute de jumatate se adauga praful de copt si se bat pana se intaresc. Se amesteca cu galbenusurile si se omogenizeaza cu faina. Se face o coca moale ca smantana. Se coace la foc mic. Pentru crema se amesteca ingredientele si se pun la foc. Cand incepe sa se ingroase se une un pachet de unt, care se adauga treptat si un zahar vanilat. Se face siropul pentru inmuiat biscuitii adaugand toate ingredientele si amestecandu-se tot la foc mic. Crema se toarna fierbinte peste blatul copt. Biscuitii se dau prin sirop si se pun peste crema fierbinte. Pe deasupra se adauga nuca de cocos.
No comments:
Post a Comment