200 g faina
2 oua
Mod de preparare:
Se cern 200 g faina pe blatul de lucru, care mai apoi se așeza în formă de vulcan, iar pe post de lavă am pus doua oua. Se amesteca încet cu ajutorul unei furculițe ouale din mijloc.
Dupa aceea se lasa furculița deoparte și cu ajutorul mâinilor se înglobeaza
făina. Se frământa vreo 5, poate 10 minute și aluatul este gata.Se
înveleste în folie alimentară și se baga la frigider pentru o oră. Aluatul se imparte în două bucăți. Aluatul se întinde cu ajutorul sucitorului într-o foaie
cat se poate de subțire. Aluatul se ruleaza, apoi cu un cutit pentru tăiat aluatul se taie foaia de aluat în fâșii.
Teoretic ele ar fi trebuit să fie drepte și egale între ele. Se pun la fiert intr-o oala cu apă și sare și când apa clocoteste se
adăuga și pastele timp de 5 minute. Apoi acestea se scurg și sunt
gata să fie adăugate în tigaia cu sosul pentru paste. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment