Ingrediente:700g creier
2 oua
Faina
Pesmet
Sare si
piper, dupa gust
Ulei pentru prajit
Mod de
preparare:
Se pune creierul de porc intr-un vas cu apa si se lasa
aproximativ doua ore pentru a iesi sangele din el. Dupa aceea se muta creierul
intr-un caston.
Intr-o cratita se pune apa cu sare , apoi se adauga creirul
si se fierbe cam 10 minute. Intre timp spuma formata se indeparteaza cu
spumiera. Dupa fierbere creierul se scurge si se sara.
Intr-un castron se bat
cele doua oua si se pune sare si piper dupa gust. Se ia cate o bucata de creier
si se da prin faina, prin ou si apoi prin pesmet.
Creierul se pune la prajit
intr-o tigaie cu ulei si se rumeneste frumos pe ambele parti. Creierul prajit se
pune pe o farfurie peste care se pune un servetel absorbant pentru a se scurge
surplusul de ulei.
Creierul pane se poate servi atat cald cat si rece
alaturi de diferite garnituri. Eu am sevit creierul pane cu muraturi.
No comments:
Post a Comment