Sunday 3 February 2013

Sarmale de post cu soia si ciuperci

Ingrediente:

varza murata
1 cana orez
200 g soia
150 g ciuperci conservate
3 cepe
2 morcovi
150 g suc de rosii
2 linguri pasta tomate
2 linguri faina alba
ulei
sare
piper
marar
cimbru
foi de dafin


Mod de preparare:

Varza murata se lasa la desarat aproximativ 2 ore.  Intr-o cratita punem apa la fiert, iar cand da in clocot punem soia granule, impreuna cu un praf de sare si unul de piper. Cand s-au umflat, se scot si se lasa sa se raceasca intr-un blol. Ciupercile le taiem marunt. Ceapa se taie marunt, morcovul se da prin razatoarea mica.  Intr-o tigaie mare punem uleiul la incins. Adaugam ceapa si o lasam sa se claeasca. Adaugam apoi morcovul, sucul de rosii, pasta de tomate, sare si piper. Amestecam bine si il mai lasam 4-5 minute pe foc. Orezul se spala bine in cateva ape. Intr-un bol mare punem compozitia obtinuta, orez, ciuperci, soia si condimentam dupa gust. Adaugam 2 linguri de faina pentru a lega compozitia. Frunzele de varza le scoatem de la desarat si le stoarcem de apa. Le indepartam cotoarele si le taiem bucati in functie de cat de mari facem sarmalele. Punem pe fiecare frunza cate putina compozitie ,apoi rulam sarmalutele strans. Intr-o cratita punem pe fund varza tocata marunt. Presaram cimbru, marar si asezam apoi sarmalele, umpland 3 sferturi oala. Deasupra punem tot varza tocata, cat sa acoperim sarmalele. Adaugam deasupra 3 linguri suc de rosii. Punem oala in cuptor si lasam sarmalele sa fiarba la foc potrivit 3-4 ore.

Pofta buna!



  


No comments:

Post a Comment