Ingrediente:
pentru 1 foaie
2 albusuri
2 linguri de zahar
1/2 lingura de faina
50 g nuci macinate
crema 1:
6 galbenusuri
6linguri de zahar
340 ml lapte
2 linguri faina sau amidon
170 g unt nesarat
esenta de vanilie
crema 2:
200 ml frisca
150 g zahar
120 g nuca
Mod de preparare:
La inceput se vor face foile. Se bat albusurile spuma , se adauga zaharul si se
bate pana acesta se topeste. Se amesteca faina cu nucile macinate si se
adauga la compozitia de albusuri. Se pune
hartie de copt pe fundul unei
forme cu diametrul de 24 cm, se intinde frumoas foaia sise coace la foc mic
timp de 25 minute. Se repeta pentru foaie a doua si a treia. Apoi se vor face cremele. Cele 6 galbenusuri se amesteca intr-o craticioara cu amidon , zahar si laptele
adaugat treptat. Se pune craticioara pe foc si se amesteca mereu pana se
ingroasa continutul ca si o budinca, apoi se ia de pe foc crema si o
lasam sa se raceasca .Untul se mixeaza intr-un castron si apoi adaugam putin cate putin din compozitia racita.
Picuram cativa stropi de esenta de vanilie si crema este gata. Pentru cealalta crema se topeste zaharul si apoi setoarna in strat subtire pe o
tava unsa cu putina grasime. Se lasa sa se raceasca si se dezlipeste usor,
apoi se zdrobeste, iar bucatile se pun intr-o punga de plastic si se bate cu
sucitorul. Se bate frisca tare si se adauga
caramelul zdrobit si miezul de nuca zdrobit si el. Se asambleaza tortul astfel: prima foaie, 1/3 din crema de vanilie,1/3
din frisca. Procedam la fel in continuare si cu celelalte foi. Ultimul
strat va fi de frisca. Se lasa la
frigider cateva ore, timp in care caramelul se va topi putin in
frisca. Deasupra se poate pudra cu cacao.
No comments:
Post a Comment