Monday, 11 February 2013

Tort cu doua creme

Ingrediente:

pentru 1 foaie

 2 albusuri
2 linguri de zahar
1/2 lingura de faina
50 g nuci macinate

crema 1:

6 galbenusuri
6linguri de zahar
340 ml lapte
2 linguri faina sau amidon
170 g unt nesarat
esenta de vanilie

crema 2:

200 ml frisca
150 g zahar
120 g nuca

Mod de preparare:

La inceput se vor face foile. Se bat albusurile spuma , se adauga zaharul si se   bate pana acesta se topeste. Se amesteca  faina cu nucile macinate si se adauga la compozitia de albusuri. Se pune
hartie de copt pe fundul unei forme cu diametrul de 24 cm, se  intinde frumoas foaia sise  coace la foc mic timp de 25 minute.  Se repeta pentru foaie a doua si a treia. Apoi se vor face cremele. Cele 6 galbenusuri se amesteca intr-o craticioara cu amidon , zahar si laptele adaugat treptat.  Se pune craticioara pe foc si  se amesteca mereu pana se ingroasa continutul ca si o budinca, apoi  se ia de pe foc crema si o lasam sa se raceasca .Untul se mixeaza  intr-un castron si apoi adaugam putin cate putin din compozitia racita. Picuram cativa stropi de esenta de vanilie si crema este gata. Pentru cealalta crema se topeste zaharul si apoi setoarna in strat subtire pe o tava unsa cu putina grasime.  Se lasa sa se raceasca si se dezlipeste usor, apoi se zdrobeste, iar bucatile se pun  intr-o punga de plastic si se bate cu sucitorul.  Se bate frisca tare si se adauga caramelul zdrobit si miezul de nuca  zdrobit si el. Se asambleaza tortul astfel: prima foaie, 1/3 din crema de vanilie,1/3 din frisca. Procedam la fel in continuare si cu celelalte foi. Ultimul strat va fi de frisca. Se lasa la frigider cateva ore, timp in care caramelul se va topi putin in frisca. Deasupra se poate pudra cu cacao. 



No comments:

Post a Comment