300 g zahar + 3 linguri
250 ml lapte
3 oua
2 plicuri cu zahar vanilat
30 g gelatina (3 plicuri)
800 g smantana
un compot de ananas (sau alte fructe) cu tot cu zeama
50 g stafide
1 kiwi
15 piscoturi
Mod de preparare:
Puneti la fiert laptele cu 300 g zahar.
Bateti bine bine ouale pana devin spumoase. Cand laptele fierbe si
zaharul este topit adaugati treptat ouale amestecand usor. Lasati
compozitia pe foc mic pana da 2-3 clocote.
Amestecati mereu. Intr-un ibric puneti gelatina si 75 ml compot de ananas. Puneti ibricul
intr-un vas cu apa pe foc pana gelatina se lichefiaza. Turnati putin
cate putin amestecand peste compozitia de sus. Luati spuma de pe foc si
lasati-o la racit.
Bateti smantana cu cele 3 linguri de zahar. Adaugati-o in compozitia cu
oua (cand ajunge la temperatura camerei). Adaugati si stafidele. Imbracati o forma de tort cu folie. Turnati jumatate de compozitie si presarati cu bucati de ananas,
turnati si restul compozitiei, adaugati si restul de ananas.Inmuiati piscoturile in zeama de la compot (cat a ramas de la gelatina este suficienta) si apasati-le peste crema. Acoperiti cu un platou inveliti in folie si dati forma la frigider pentru 2-3 ore, apoi rasturnati-o. Se decoreaza cu frisca.. Tortul se poate decora cu diverse fructe sau ciocolata dupa imaginatia fiecarei persoane.
No comments:
Post a Comment