2 kg gutui
1 kg zahar
2 l apa
Mod de preparare:
Se aleg gutui mici, sanatoase, bine coapte (galbene), care se spala, se taie in felii foarte subtiri. Fructele se pun intr-un vas impreuna cu apa si se aseaza la foc domol, unde se fierb usor pentru a nu tulbura zeama. Fierberea va dura pana ce lichidul scde la jumatate, ramanand cam un litru de solutie. Totul se rastoarna intr-o sita, in care s-au pus si doua straturi de tifon, si se lasa sa se scurga bine. Intr-un vas curat se pune zaharul peste care se toarna 1 l zeama de fructe. Vasul se pune la inceput pe foc domol (pana se dizolva zaharul), apoi se inteteste focul ca sa fiarba pana ce pelteaua se leaga. Pelteaua se pune calda in borcane, iar a doua zi borcanele se inchid ermetic. Ideala pentru micul dejun. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment