Monday, 18 February 2013

Mini tarte cu fructe

Ingrediente:

200 g faina
50 g zahar
100 g unt
1 ou
1 plic zahar vanilat
1 varf de lingurita de sare

pt crema:

500 ml lapte
150 g zahar
5 galbenusuri de ou
 2 lingurite de esenta de vanilie
 3 linguri de amidon


pt ornat:
fructe proaspete

Mod de preparare:

 Pentru aluatul tartei se pune faina intr-un vas mare. Se adauga zaharul vanilat, zaharul, untul taiat cuburi mici si se  framanta pana cand aluatul capata o textura nisipoasa. Se adauga sarea peste ou si se batet bine oul, dupa care  se toarna peste aluat. Se framanta bine aluatul pana se obtine un aluat elastic si lucios. Se lasa la frigider 30 de minute. Apoi se intinde si se taie cu ajutorul unui pahar. Se aseaza foile taiate in formele de tarta, si se  intepa cu o furculita ca sa nu se umfle. Se introduc in cuptor aproximativ 20 minute si se  lasa pana cand marginile aluatului capata o culoare maro-aurie. pentru crema de vanilie se separa  albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se  adauga zaharul si esenta de vanilie.  Se amesteca bine pana se  obtine o crema omogena. Se pune amidonul in 50 ml de lapte rece si se  amesteca pana se dizolva. Restul de lapte se pune intr-o oala si se incalzeste. Cat se incalzeste laptele se pune o oala cu apa la fiert pentru prepararea cremei in bain-marie. Dupa ce s-a incalzit laptele adaugati-l, putin cate putin, peste crema de ou, amestecand pana se dizolva. Cand s-a omogenizat compozitia, turnati totul in oala pregatita pentru prepararea cremei la bain-marie. Se adauga si laptele cu amidon si se amesteca permanent pana se ingroasa compozitia. Dupa ce devine de consistenta untului si curge greu din lingura, stingeti focul si lasati-o sa se raceasca. tartele scoase din forma se umplu cu crema. Se decoreaza cu fructe. Eu am avut portocala si kiwi. Tartele se dau
 1 ora la frigider, dupa care se pot servi.
 
 


No comments:

Post a Comment