200 g faina
50 g zahar
100 g unt
1 ou
1 plic zahar vanilat
1 varf de lingurita de sare
pt crema:
500 ml lapte
150 g zahar
5 galbenusuri de ou
2 lingurite de esenta de vanilie
3 linguri de amidon
pt ornat:
fructe proaspete
Mod de preparare:
Pentru aluatul tartei se pune faina intr-un vas mare. Se adauga
zaharul vanilat, zaharul, untul taiat cuburi mici si se framanta pana
cand aluatul capata o textura nisipoasa. Se adauga sarea peste ou si se
batet bine oul, dupa care se toarna peste aluat. Se framanta bine aluatul pana se obtine un aluat elastic si lucios. Se lasa la frigider 30 de minute. Apoi se intinde si se taie cu ajutorul unui pahar. Se aseaza foile taiate in formele
de tarta, si se intepa cu o furculita ca sa nu se umfle. Se introduc in cuptor aproximativ 20 minute si se lasa
pana cand marginile aluatului capata o culoare maro-aurie. pentru crema de vanilie se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se adauga zaharul
si esenta de vanilie. Se amesteca bine pana se obtine o crema omogena. Se pune amidonul in 50 ml de lapte rece si se amesteca pana se dizolva.
Restul de lapte se pune intr-o oala si se incalzeste.
Cat se incalzeste laptele se pune o oala cu apa la fiert pentru
prepararea cremei in bain-marie. Dupa ce s-a incalzit laptele
adaugati-l, putin cate putin, peste crema de ou, amestecand pana se
dizolva. Cand s-a omogenizat compozitia, turnati totul in oala pregatita
pentru prepararea cremei la bain-marie. Se adauga si laptele cu amidon
si se amesteca permanent pana se ingroasa compozitia. Dupa ce devine de
consistenta untului si curge greu din lingura, stingeti focul si
lasati-o sa se raceasca. tartele scoase din forma se umplu cu crema. Se decoreaza cu fructe. Eu am avut portocala si kiwi. Tartele se dau
1 ora la frigider, dupa care se pot servi.
No comments:
Post a Comment