pentru blat
6 oua
7 linguri faina
7 linguri de zahar
1 varf praf de copt
2 plicuri zahar vanilat
1 esenta vanilie
2-3 linguri ulei
300 g zahar ars
1 plic budinca vanilie
crema de ness
4 galbenusuri
7 linguri de zahar
1 pachet margarina rama
3 lingurite ness
Mod de preparare:
Se separa albusul de galbenus, albusul se freaca spuma cu un praf de sare, dupa care se adauga treptat cele 7 linguri de zahar si zaharul vanilat, dupa care se adauga galbenusurile pe rand si se amesteca la prima treapta a mixerului. Se adauga faina si praful decopt, treptat, cu lingura si se amesteca incet. Se adauga esenta de rom si 2-3 linguri ulei. Se pune blatul in tava tapetata cu hartie de copt si se da la copt 20 minute. Dupa ce s-a racit se taie pe jumatate si se pune pe primul blat 300 g zahar topit la temperatura mica, timp in care se face crema de budinca. Budinca de vanilie se poate face sau se poate cumpara. Eu am ales sa o cumpar, dar se poate si face. Dupa ce se pune al doilea blat peste crema si se orneaza cu cea de-a doua crema de ness. Pentru crema de ness galbenusurile se freaca cu zaharul pana se topeste zaharul. Dupa se adauga margarinasi se amesteca foarte incet sa nu se taie crema. La final, dupa ce s-a omogenizat se adauga nessul si se orneaza prajitura. Se baga apoi la rece.
No comments:
Post a Comment