Tuesday, 5 February 2013

Tort cu ciocolata si frisca

Ingrediente:

pentru blat:

5 oua
50 ml apa
200 g faina
200 g zahar
1/2 plic praf de copt
esenta in functie de preferinta
 
pentru sirop
 
60 g zahar
30 ml suc portocale
70 ml apa
1 baton scortisoara
2 cuisoare
pentru crema de ciocolata
 
5 oua
250 gr zahar
2 linguri cu varf faina
4 linguri cacao data prin sita
1 margarina rama clasic la tub
1 fiola esenta rom           
 
pentru decor
 
frisca la tub
 
Mod de preparare:
 
Se separa ouale ,in albusuri se pune apa si apoi se mixeaza bine pana devin o spuma  tare ,se adauga zaharul pe rand si se bate in continuare. Se adauga galbenusurile, Se pune cate o lingura de  faina cernuta  si amestecata cu praful de copt si cu o lingura de lemn se amesteca usor de jos in sus pana se incorporeaza toata faina.  Se unge o tava cu ulei sau margarina , se pune compozitia in tava  si se da la cuptor la foc mic 35-40 de min. Se verifica cu scobitoarea daca este copt blatul. Cand s-a copt se scoate blatul din cuptor si se lasa la racit, apoi se rastoarna pe un servet de bucatarie. Inainte de a taia blatul daca il introduceti in frigider se va taia mai usor. Cat timp se coace tortul, pregatim siropul punand la fiert toate ingredientele. Vor fierbe in jur de 5 minute, pana se ingroasa putin siropul si se topeste zaharul. Il punem apoi sa se raceasca. Tortul se insiropeaza. Apoi se pune crema de ciocolata intre feliile tortului. Pentru crema se fierb ouale cu zaharul pe baine marie pana se topeste zaharul, apoi se adauga cacaua, amestecata cu faina, si se fierbe in continuare pana se ingroasa compozitia. Crema se raceste si se amesteca impreuna cu margarina frecata pana devine spumoasa, iar la sfarsit se adauga esenta de rom. Deasupra tortului se pune un strat de crema de ciocolata si se decoreaza cu frisca dupa imaginatie.
 
 
 


No comments:

Post a Comment