pentru blat:
5 oua
50 ml apa
200 g faina
200 g faina
200 g zahar
1/2 plic praf de copt
esenta in functie de preferinta
pentru sirop
60 g zahar
30 ml suc portocale
70 ml apa
1 baton scortisoara
2 cuisoare
30 ml suc portocale
70 ml apa
1 baton scortisoara
2 cuisoare
pentru crema de ciocolata
5 oua
250 gr zahar
2 linguri cu varf faina
4 linguri cacao data prin sita
1 margarina rama clasic la tub
1 fiola esenta rom
250 gr zahar
2 linguri cu varf faina
4 linguri cacao data prin sita
1 margarina rama clasic la tub
1 fiola esenta rom
pentru decor
frisca la tub
Mod de preparare:
Se separa ouale ,in albusuri se pune
apa si
apoi se mixeaza bine pana devin o spuma tare ,se adauga zaharul pe rand
si se
bate in continuare. Se adauga galbenusurile, Se pune cate o lingura de
faina cernuta si amestecata cu praful de copt si cu o lingura de lemn
se amesteca usor de jos in sus pana se incorporeaza toata faina. Se unge o tava cu ulei sau margarina , se pune compozitia in tava si se
da la cuptor la foc mic 35-40 de min.
Se verifica cu scobitoarea daca este copt blatul. Cand s-a copt se
scoate blatul din cuptor si se lasa la racit, apoi se rastoarna pe un
servet de bucatarie. Inainte de a taia blatul daca il introduceti in frigider se va taia mai usor. Cat timp se coace tortul, pregatim siropul punand la fiert toate
ingredientele. Vor fierbe in jur de 5 minute, pana se ingroasa putin
siropul si se topeste zaharul. Il punem apoi sa se raceasca. Tortul se insiropeaza. Apoi se pune crema de ciocolata intre feliile tortului. Pentru crema se fierb ouale cu zaharul pe baine marie pana se topeste zaharul, apoi
se adauga cacaua, amestecata cu faina, si se fierbe in continuare pana
se ingroasa compozitia. Crema se raceste si se amesteca impreuna cu margarina frecata pana devine spumoasa, iar la sfarsit se adauga esenta de rom. Deasupra tortului se pune un strat de crema de ciocolata si se decoreaza cu frisca dupa imaginatie.
No comments:
Post a Comment