125 g faina
2 g sare
5g scortisoara macinata
1/2 praf de copt
2 oua
200 g zahar
120 ml ulei
esenta de vanilie
pt cema de ciocolata
400 g unt
100 ml lapte
30 ml zeama lamaie
100 g cacao
350 g zahar
4 oua
Mod de preparare:
Se amesteca faina, sarea, scortisoara si praful de copt. Separat, se amesteca ouale cu zaharul pentru aproximativ 15 minute la viteza mare a mixerului. Se adauga apoi uleiul si se amesteca. Se pune si faina, se amesteca si se adauga esenta de vanilie. Amestecul se toarna intr-o tava unsa cu ulei. Se coace aproximativ 20 minute. Intre timp se face crema de ciocolata. Se formează o compoziţie din: zahăr, lapte, cacao, ouă, se pune pe foc şi se fierbe până se îngroaşă.
Se lasă la răcit. Untul se alifiază, se adaugă esenţă de rom, zeama de lămâie şi se amestecă cu crema obţinută. Dupa ce s-a racit, se pune ciocolata crema de ciocolata peste blat, apoi un strat de biscuiti, iar crema de ciocolata si un strat de biscuiti. Deasupra biscuitilor se pune crema de ciocolata sau ciocolata topita.
No comments:
Post a Comment