Pentru blat:
1 pachet de unt de 250g
225g de zahar
5 oua
275g de faina
1 lingura de praf de copt
sare
Pentru crema:
150g de unt fara sare
150g de zahar pudra
1 fiola esenta de vanilie
Pentru sirop:
3 linguri de zahar
zeama de lamaie de la 4 lamai.
Mod de preparare:
Se freaca untul cu zaharul
pana ce ajunge o spuma albicioasa. Se adauga pe rand ouale si se
amesteca in compozitie dupa fiecare ou. Se adauga si faina amestecata cu
praful de copt si un praf de sare.Se incalzeste cuptorul. Se
tapeteaza o tava cu unt si cu faina. Se toarna compozitia in tava. Se
niveleaza si se coace la foc potrivit pana se rumeneste usor. Puteti
incerca daca este facuta cu o scobitoare. Daca scobitoarea iese uscata,
blatul este gata. Siropul se prepara prin
fierberea ingredientelor timp de 6-7 minute. Se scoate tava din cuptor
si se insiropeaza blatul cu siropul de lamaie, cat blatul este inca
cald. Se inteapa din loc in loc si se insiropeaza. Pentru crema, se freaca bine untul cu zaharul pudra si cu esenta de vanilie. Prajitura cu lamaie, se unge
deasupra si pe margini cu crema dupa care se da la frigider. Se
serveste rece. Pentru cine prefera fulgii de cocos, se pot presara peste
prajitura.
No comments:
Post a Comment