Tuesday, 5 February 2013

Prajitura cu lamaie

Ingrediente:

Pentru blat:

 1 pachet de unt de 250g
 225g de zahar
 5 oua
 275g de faina
1 lingura de praf de copt
 sare

Pentru crema:

 150g de unt fara sare
 150g de zahar pudra
 1 fiola esenta de vanilie

Pentru sirop:

 3 linguri de zahar
 zeama de lamaie de la 4 lamai.

Mod de preparare:

Se freaca untul cu zaharul pana ce ajunge o spuma albicioasa. Se adauga pe rand ouale si se amesteca in compozitie dupa fiecare ou. Se adauga si faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare.Se incalzeste cuptorul. Se tapeteaza o tava cu unt si cu faina. Se toarna compozitia in tava. Se niveleaza si se coace la foc potrivit pana se rumeneste usor. Puteti incerca daca este facuta cu o scobitoare. Daca scobitoarea iese uscata, blatul este gata. Siropul se prepara prin fierberea ingredientelor timp de 6-7 minute. Se scoate tava din cuptor si se insiropeaza blatul cu siropul de lamaie, cat blatul este inca cald. Se inteapa din loc in loc si se insiropeaza. Pentru crema, se freaca bine untul cu zaharul pudra si cu esenta de vanilie. Prajitura cu lamaie, se unge deasupra si pe margini cu crema dupa care se da la frigider. Se serveste rece. Pentru cine prefera fulgii de cocos, se pot presara peste prajitura.
 
 


No comments:

Post a Comment