Monday 18 February 2013

Salam de biscuiti dat prin nuca de cocos

Ingrediente:

1/2 kg biscuiti
25 ml esenta rom
50 g margarina
170 ml lapte
50 g cacao
zahar vanilat, coaja de portocala, un varf cutit sare
nuca de cocos

Mod de preparare:

Biscuitii se pun intr-o punga de plastic si se sfarama, de marimea unei alune. Laptele, margarina, un varf de cutit de sare si zaharul se pun pe foc, intr-o cratita de 3 l, pana cand se topeste zaharul. Apoi se ia de pe foc si se coaja de portocale. Se adauga biscuitii, cacaua. Se amesteca cu grija compozitia de salam de biscuiti, prin rasturnare. Se ia o foaie de plastic si se aranjeaza pe ea cateva linguri din compozitia de salam de biscuiti. Se ruleaza apoi foaia si se preseaza, astfel incat ingredientele sa se lipeasca intre ele.Se pune nucos de cocos uniform. Salamul de biscuiti astfel format se pune in frigider pentru cateva ore, apoi se poate taia in felii.
 






 


No comments:

Post a Comment