Monday, 4 February 2013

Crema de zahar ars

Ingrediente:

 8 oua
1 litru lapte
250 gr zahar pentru sos
150 gr zahar pentru compozitia de oua
2 pliculete de zahar vanilat

Mod de preparare:

Intr-o cratita  punem cele 250 gr de zahar si le lasam sa se topeasca la foc domol.  Apoi  se  tapeteaza complet peretii cratitei  cu zahar topit si se da la rece o ora.  Apoi  se pregateste compozitia:  se bat ouale ca pentru ompleta, apoi  se adauga zaharul si zaharul vanilat si la final laptele.Se toarna compozitia in cratita tapetata cu zahar ars si se da la cuptorul preincalzit la 200 gr, timp de 10 minute, pana se rumeneste usor, apoi se scade temperatura la 150 de grade si se lasa crema alte 45 de minute. Cel mai bine e sa o testati sa vedeti daca e gata.  Crema de zahar ars este buna   si fierbinte, proaspat scoasa din cuptor, dar si rece, dupa ce a stat o noapte la frigider.
 
 
 


No comments:

Post a Comment