8 oua
1 litru lapte
250 gr zahar pentru sos
150 gr zahar pentru compozitia de oua
2 pliculete de zahar vanilat
Mod de preparare:
Intr-o cratita punem cele 250 gr
de zahar si le lasam sa se topeasca la foc domol. Apoi se tapeteaza complet peretii cratitei cu zahar topit si se da la rece o ora. Apoi se pregateste compozitia: se bat ouale ca pentru ompleta, apoi se adauga
zaharul si zaharul vanilat si la final laptele.Se toarna compozitia in
cratita tapetata cu zahar ars si se da la cuptorul preincalzit la 200
gr, timp de 10 minute, pana se rumeneste usor, apoi se scade temperatura la
150 de grade si se lasa crema alte 45 de minute. Cel mai bine e sa o testati
sa vedeti daca e gata. Crema de zahar ars este buna si fierbinte, proaspat scoasa din cuptor,
dar si rece, dupa ce a stat o noapte la frigider.
No comments:
Post a Comment