Ingrediente:
un peste de 1kg
2 rosii mici
patrunjel
pentru saramura
2 l apa
4 linguri de sare grunjoasa
5 catei de usturoi pisati
ardei iute
Mod de preparare:
Pestele se curata de solzi si de maruntaie, sa spala bine, iar apoi se
sterge cu o carpa curata, sa ramana uscat. Gratarul trebuie sa fie
incins cand asezam pestele pe el. Nu incercati sa-l intoarceti pe
partea celalta decat cand se desprinde usor, deoarece s epoate rupe. Langa peste mai puneti la copt 2-3 rosii mici. Se prepara saramura. Se pune la fiert apa cu sarea pana da in clocot. Pe masura ce este
gata, se ia pestele de pe gratar si se pune intr-un vas pe care il
acoperim.Peste pestele din castron turnam apa sarata clocotita, adaugam
usturoiul si ardeiul, rosia, daca e coapta si patrunjel tocat. Puneti
apa doar cat sa acoperiti pestele, pe masura ce este gata, ca sa nu fie
prea multa zeama si nu uitai sa acoperiti la loc de fiecare data, sa se
inabuse. Deasupra se pune patrunjel verde tocat pentru un plus de aspect.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment