Wednesday 13 February 2013

Pizza cu ochi

Ingrediente:
pentru blat
250 ml lapte sau iaurt
100 ml apa
100 ml ulei
sare
faina cat cuprinde

pentru topping
bulion
salam
branza topita
cascaval
branza telemea
ciuperci
bouabe porumb
oua
rosii

Mod de preparare:


Se toarna intr-un bol apa, laptele (sau iaurtul) si sarea. Se amesteca foarte bine, dupa care se adauga uleiul si se amesteca in continuare. Cand toate ingredientele sunt bine amestecate, se adauga faina, treptat, pana cand aluatul devine moale si nu se mai lipeste de maini. Apoi se presara putina faina pe masa de lucru si se intinde o foaie de aluat de aproximativ 1 cm grosime. Tava se tapeteaza cu faina si se pune foaia de pizza, apoi se intinde ketchup sau bulion peste blat si, daca doriti, piper.  Se adauga apoi salamul, branza topita, ciupercile, branza telemea, boabele de porumb, cascavalul, ouale. Cu ajutorul unui ou fiert, a unei rosii si cu putin salam am ornat pizza realizand o fata fericita. Apoi sebat bine doua oua, ca pentru omleta si se pun peste pizza. Ouale se bat bine, ca pentru omleta. Se pune tava la cuptor (preincalzit) si se lasa la temperatura medie aproximativ 30 minute.
 


 


No comments:

Post a Comment