Wednesday 14 January 2015

Bezele cu vanilie si ciocolata

Ingrediente:

pentru bezele:

3 albusuri
3-4 lingurite zahar

crema de vanilie:

500 ml lapte
80 g lapte
4 galbenusuri
50 g faina
1 zahar vanilat

crema de ciocolata:

150 ml lapte
350 ml ulei
1/2 pahar zahar pudra
4 linguri cacao
3 linguri lapte praf
esenta de vanilie

Mod de preparare:



Pentru bezele se bat bine 3 albusuri de ou  cu un praf de sare,, dupa pui zahar pudra vreo 3-4 linguri si amesteci in continuare cu mixerul pana "sta bat" cum s-ar zice:))) si intr-o tava cu hartie de copt pui cu lingura. Le bagi la cuptor pe care il aprinzi cu 15 minute inainte.
 
Si le lasi la foc mic timp de 40-45 de min. dupa ce te uiti la ele si vezi ca sunt maronii frumos inchizi cuptoru,le mai lasi 10 min cu usa inchisa si 10 min cu usa intre-deschisa. si astea sunt bezelele. Crema de vanilie cred ca stii sa o faci si crema de cioco la fel. La crema de vanilie pui cam vreo 350 ml lapte la fiert. Intre timp freci galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si faina, cu ajutorul unui tel.In compozitia de galbenusuri adaugi treptat laptele, amesteci pana devine o compozitie omogena. Cand fierbe laptel, incoporezi compozitia de galbenusuri, amestecand cu telul tot timpul. Este gata cand s-a ingrosat, ceea ce se intampla destul de repede.  La crema de ciocolata intr-un bol  turnati laptele si zaharul pudra.  Turnati uleiul, puneti blenderul vertical in pahar. Acesta trebuie pus exact pe fundul vasului si cand ii dati drumul il lasati asa vreo 10 secunde, nu se ridica in sus cand blendati. Dupa 10 secunde incepeti sa-l miscati usor si ridicati in sus cam cu cate 1 cm, nu brusc si repede. In asa fel laptele va incorpora uleiul, ca la maioneza.  Adaugati cacao, vanilia, sarea si laptele praf.
Amestecati usor cu blenderul. Apoi dati drumul la blender si uniformizati bine compozitia.  Eu am pus in pahare bezea, crema de vanilie, crema de ciocolata, vanilie si bombonele colorate. Dupa ce a stat 2 ore in frigider si am rasturnat-o. Pofta buna!







 
 

 
 
 




 




No comments:

Post a Comment