Monday 19 January 2015

Chifle de casa

Ingrediente:


500 g de faina alba
50 g de drojdie
1 lingurita de sare
200 ml de apa
1 lingura de seminte de mac
1 lingura de ulei
 Mod de preparare:

 Punem faina intr-un castron mai incapator, o amestecam cu sarea, dupa care punem drojdia topita in mijlocul fainii. Incalzim intr-un ibric apa si o turnam in castronul cu faina. Incepem sa amestecam bine faina cu apa si framantam bine 10-15 minute pana cand se obtine un aluat elastic ca cel de paine de casa. Acoperim castronul cu un servet si il lasam la crescut la caldura timp de 30 de minute. Dupa ce aluatul pentru chifle a crescut, presaram faina pe blatul de lucru si mai framantam putin, dupa care rulam aluatul sub forma de sul si il taiem bucatele de 2 degete grosime. Luam fiecare bucata de aluat si o modelam in mana in diverse forme rotunde. Luam o tava de cuptor,  o tapetam cu hartie de copt si punem chiflele in tava lasand spatiu intre ele, pentru ca vor mai creste. Ungem cu putin ulei si putin galbenus chiflele   Dupa ce le-am asezat in tava, le mai lasam sa mai creasca la caldura inca 15 minute, dupa care o introducem in cuptorul incins si lasam chiflele sa se coaca. Cand chiflele sunt frumos rumenite le scoatem din cuptor si le mancam atat calde cat si reci. Pofta buna!








No comments:

Post a Comment