Wednesday 7 January 2015

Paine rotunda impletita cu susan

Ingrediente:


100 ml apa
200 ml lapte
150 g faina integrala
350 g faina alba
2 lingurite drojdie uscata
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
2 linguri ulei

Mod de preparare:

Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta. Lasam 10 minute la dospit. In vasul masinii de paine punem faina amestecata cu sare, peste care adaugam maiaua. Punem restul de apa, laptele si uleiul si lasam masina sa-si faca treaba.. Am folosit programul de framantare si dospire.  Dupa acest interval in care aluatul a crescut frumos si si-a dublat volumul,il rasturnam pe masa unsa cu ulei. Se imparte in 4 parti egale ,pe care mai apoi le facem suluri de aproximativ 10 cm lungime.  Cele doua suluri se impletesc si se formeaza  ceruri mici rotunde. Deasupra se presara susan.  Se unge putin cu un galbenus de  ou. Am asezat painea intr-un vas termorezistent, pe fundul cariua am pus hartie de copt si am lasat-o la loc caldut pana si-a dublat volumul. Am dat la cuptor la foc mediu,in jur de 35 de minute. Pofta buna!
 
 
 
 
 
 
 

 
 


No comments:

Post a Comment