Monday 19 January 2015

Mere in foietaj

Ingrediente:

1 pachet aluat foietaj
1 kg mere
100 g zahar
1 ou
putina scortisoara

Mod de preparare:

Merele se spala si se curata de cotor. Foietajul se taie patrate cam de 10 cm pe laturi - dar totul depinde si de marimea marului - si pe fiecare se pune cate un mar. In mijlocul fiecarui mar si pe langa el se presara zahar si scortisoara. Puneti mai mult sau mai putin in functie de cat de dulce va place.  Imbracam merele in aluat - se ridica  colturile patratului deasupra marului si se lipesc bine.  Astfel imbracati toate merele si le puneti pe o tava de cuptor unsa cu putin ulei. Ungeti merele cu ou batut si le puneti la cuptor preincalzit la 200 de grade cam pentru 1 ora. Daca foietajele se rumenesc repede dar inca nu sunt gata merele inauntru, deasupra puneti o folie de aluminiu - sa nu bronzati prea tare foietajul. Incercati cu un cutit daca merele s-au facut, le scoateti din cuptor si lasati putin sa se racoreasca.  Serviti merele presarate cu zahar pudra deasupra si optional cu mere caramelizate in vin rosu. Pofta Buna!




No comments:

Post a Comment