1 pachet aluat foietaj
1 kg mere
100 g zahar
1 ou
putina scortisoara
Mod de preparare:
Merele se spala si se curata de cotor. Foietajul se taie patrate cam de 10 cm pe laturi - dar totul depinde si de marimea marului - si pe fiecare se pune cate un mar. In mijlocul fiecarui mar si pe langa el se presara zahar si scortisoara.
Puneti mai mult sau mai putin in functie de cat de dulce va place. Imbracam merele in aluat - se ridica colturile patratului deasupra marului si se lipesc bine. Astfel imbracati toate merele si le puneti pe o tava de cuptor unsa cu putin ulei. Ungeti merele cu ou batut si le puneti la cuptor preincalzit la 200 de grade cam pentru 1 ora. Daca foietajele se rumenesc repede dar inca nu sunt gata merele
inauntru, deasupra puneti o folie de aluminiu - sa nu bronzati prea tare
foietajul. Incercati cu un cutit daca merele s-au facut, le scoateti din cuptor si lasati putin sa se racoreasca. Serviti merele presarate cu zahar pudra deasupra si optional cu mere caramelizate in vin rosu. Pofta Buna!
No comments:
Post a Comment