Monday, 19 January 2015

Painici umplute cu bacon

pentru aluat:

 3 cani faina
1 plic drojdie
3 linguri zahar
50 g unt topit
1 ou
1 cana lapte caldut

pentru umplutura:

 200 g bacon
100 g cascaval
70 g unt
marar


Mod de preparare:
 
Batem oul cu un praf de sare si zahar, drojdia se dizolva cu putin lapte, se rastoarna in vasul cu faina cernuta ,incorporam laptele ,amestecam bine. Daca e nevoie mai adaugam lapte pentru un aluat de paine. Framantam aluatul cu unt topit cateva minute iar cand nu se mai lipeste de palme,facem o sfera,acoperim si lasam sa creasca;in acest timp,amestecam branza rasa si cascavalul  cu ouale batute. Dupa ce aluatul a crescut, rupem bucati egale, aplatizam in palme si formam niste painici. In mijlocul fiecarei painici punem o felie de bacon si  o felie de cascaval, marar si unt si  rulam. Strangem bine aluatul in jurul umpluturii apoi le punem intr-un vas uns cu unt sau hartie de copt. Deasupra painicilor se paote pune  un ou batut cu iaurt. Se  lasa la cuptor 30 minute iar dupa ce s-au racit putin le scoatem.
 
 
 


No comments:

Post a Comment