Thursday 8 January 2015

Paine impletita

Ingrediente:

  • 400 ml lapte
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura sare
  • 700 grame faina alba de grau
  • 1 lingurita zahar
  • 1 pliculet drojdie uscata (7 grame)
Mod de preparare:

In cuva masinii de paine se aseaza toate ingredientele (mai putin galbenusurile), exact in ordinea indicata (intai lichidele, apoi solidele). Se seteaza masina pe programul “aluat/dough” (asta dureaza 1,5 ore) La semnalul sonor al masinii de paine, se scoate aluatul din cuva si se mai framanta putin pe masa infainata. Se imparte aluatul: 2/3 din aluat se face o bila mare, iar restul de 1/3 se pastreaza separat. Bila mare de aluat se imparte in 4 bucati egale, care se ruleaza sub forma de suluri subtirele si se impletesc in 4. Aluatul astfel impletit se aseaza intr-o forma de tort cu diametrul de 28 cm, unsa cu unt.Restul de aluat se foloseste pentru a forma o fundita  care sa mascheze imbinarea coronitei de aluat din tava. Se lasa aluatul din nou la crescut in tava inca 30 minute, intr-un loc caldut si ferit de curent. Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coace la foc mediu (180 grade Celsius) pana trece testul scobitorii. Se unge painea cu un ou batut amestecat cu lapte. cu ajutorul unei pensule de silicon. Se mai lasa painea in cuptor pana se rumeneste frumos, dupa care se scoate pe un gratar sa se raceasca.
 

 



No comments:

Post a Comment