125 g miere lichida
50 zahar brun
1 plic zahar vanilat
1 plic praf de copt
1 ou
125 g faina alba
125 faina de secara
1 fiola esenta de rom
1 lingurita scortisoara
1 varf de cutit cuisoare macinate
1 varf de cutit nucsoara macinata
1 varf de cutit de sare
Pentru uns:
100 ml apa
1 lingurita miere
Mod de preparare:
Mierea si
zaharul se amesteca si se incalzesc putin, apoi se muta in vasul de
mixer, se amesteca cu oul, zaharul vanilat si esenta de rom, apoi se
bate foarte bine pana se face ca o spuma. Faina alba si cea de secara se
amesteca cu praful de copt, scortisoara, nucsoara,
cuisoarele si sarea. Se amesteca in spuma de miere, apoi se framanta cu
mana un aluat nelipicios, presarand din cand in cand faina. Intre doua
foi de hartie de copt se intinde un strat subtire din aluat, apoi se
decupeaza in diferite forme. Se dezlipesc cu un cutit lat si se muta in
tava tapetata cu hartie de copt. Se incalzesc cei 100 ml apa si se amesteca cu mierea pana se
dizolva. Cu acest amestec se ung formele de turta dulce, cu ajutorul
unei pensule. Se pot decora dupa plac, apoi se coc la foc mic, 15
minute, pana devin aurii si se umfla putin. Se lasa la racit si se pastreaza intr-o cutie. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment