3 pesti mari
cativa pestisori mici
3 morcovi
1/2 telina
1 pastarnac
4 cartofi mari
2 ardei
4 rosii
1 ceapa alba
leustean
ulei
otet
sare
Mod de preparare:
Se pun la fiert in apa cau sare pestisorii marunti. Se fierb in timpul in careii
cureti pe cei cei mari. Se transeaza capetele si cozile, precum si restul in bucatele potrivite. Daca din anumite nu aveti pestisori
marunti de apa dulce, se pot inlocui cu o cantitate mai mica de
pestisori oceanici (sprot, sardine etc.). Se scot si se arunca pestii marunti si in zeama ramasa se pune pe rand ceapa
maruntita, se lasa sa fiarba pana isi pierde din tarie si se adauga
zarzavaturile. Daca este iarna si legumele nu mai au taria
verii, se pot adauga cateva linguri de zarzavat de la borcan in care
rosiile si ardeii pastreaza adevarata aroma si putere.
Cand au fiert pe treisferturi, se adauga cartofii si pestele. Se adauga cateva picaturi de ulei si dupa
ce dau in clocot din nou,se acreste cu otet . si stinge
focul, Cand s-a mai racit ciorba se pune
deasupra leustean sau patrunjel tocat daca va place.
No comments:
Post a Comment