Wednesday, 21 January 2015

Ciorba de peste

Ingrediente:

3 pesti mari
cativa pestisori mici
3 morcovi
1/2 telina
1 pastarnac
4 cartofi mari
2 ardei
4 rosii
1 ceapa alba
leustean
ulei
otet
sare

Mod de preparare:

 Se pun la fiert in apa cau sare pestisorii marunti. Se fierb in  timpul in careii  cureti  pe cei  cei mari.  Se transeaza capetele si cozile, precum si restul in bucatele potrivite. Daca din anumite nu aveti pestisori marunti de apa dulce, se pot inlocui cu o cantitate mai mica de pestisori oceanici (sprot, sardine etc.). Se scot si se arunca pestii marunti si in zeama ramasa se  pune pe rand ceapa maruntita,  se lasa sa fiarba pana isi pierde din tarie si  se adauga zarzavaturile. Daca este iarna si legumele nu mai au taria verii, se  pot adauga cateva linguri de zarzavat de la borcan in care rosiile si ardeii pastreaza adevarata aroma si putere. Cand au fiert pe treisferturi,  se adauga cartofii si pestele.  Se adauga cateva picaturi de ulei si dupa ce dau in clocot din nou,se acreste cu otet . si stinge focul,  Cand s-a mai racit ciorba se pune deasupra leustean sau patrunjel tocat daca va place.
 

 


No comments:

Post a Comment