pentru aluat:
3 cani faina
1 plic drojdie
3 linguri zahar
50 g unt topit
1 ou
1 cana lapte caldut
pentru umplutura:
250 g branza telemea sau de orice fel
100 g cascaval
2 oua
Mod de preparare:
Batem oul cu un praf de sare
si zahar, drojdia se dizolva cu putin lapte, se rastoarna in vasul cu
faina cernuta ,incorporam laptele ,amestecam bine. Daca e nevoie mai
adaugam lapte pentru un aluat de paine. Framantam aluatul cu unt topit
cateva minute iar cand nu se mai lipeste de palme,facem o sfera,acoperim
si lasam sa creasca;in acest timp,amestecam branza rasa si cascavalul cu ouale batute. Dupa ce aluatul a crescut, rupem bucati egale,aplatizam in palme, pe
mijloc punem 1 lingura de umplutura, strangem bine aluatul in jurul
umpluturii apoi le punem intr-un vas uns cu unt sau hartie de
copt. Deasupra painicilor se paote pune un ou batut cu iaurt. Se lasa la cuptor
30 minute iar dupa ce s-au racit putin le scoatem.
No comments:
Post a Comment