carne de curcan
1 buc telina
2 buc pastarnac
3 morcovi
1 ceapa
2 rosii
1 ardei gras rosu
100 g fidea
500 ml bors sau sau zeama de varza
verdeata – leustean
1 ou
sare si piper
Mod de preparare:
Pentru inceput, spalam bine carnea si o portionam. Intr-o oala punem
carnea si 5 litri de apa. Lasam totul sa fiarba pentru cel putin 3 ore
la foc potrivit. Periodic spumam cu spatula. Odata fiarta carnea, se scoate din cratita si o punem in una curata, strecuram si zeama ramasa in aceasi oala. Curatam ceapa, morcovii, telina, ardeii grasi. Ceapa si ardeii grasi
se toaca marunt si ii adaugam in cratita, apoi morcovul si telina si
pastarncul se toaca cubulete sau dupa preferinta. Lasam totul sa fiarba pentru max
20-30 min la foc potrivit. Curam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem in oala. Dupa ce acestia sunt moi adaugam si fideaua maruntita.. La 5-7 minute se verifica daca sunt fierti cartofii si fideaua, apoi
se adauga borsul si rosiile. Potrivim de sare si
piper. Apoi asteptam sa dea in clocot. Tocam marunt verdeata si in momentul cand a dat in clocot, stingem
aragazul, punem oul batut apoi verdeata si lasam totul sub capac inca 5
min. ca sa se imbine aroma de leustean cu ciorba. Servita cu putina smantana si ardei iute , aceasta ciorba de curcan este absolut delicioasa. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment